TOV gedijt goed bij Spakenburgse trainers

Erik Kool.© Foto Sjaak Hoogendoorn

Jasper Wiss
Baarn

Bij TOV staat dit seizoen een nieuwe trainer voor de groep. Na drie seizoenen Danny Wiersma neemt nu Henk van Zoeren het stokje van hem over.

Van Zoeren is zeker geen volstrekt onbekende voor TOV. Tussen 2005 en 2008 gaf de Spakenburger ook al leiding aan TOV. Hij werd in zijn eerste seizoen kampioen in de vierde klasse en handhaafde zich daarna twee jaar op rij knap in de derde klasse. Sindsdien is er veel veranderd bij TOV. Niet alleen heeft het sportpark een facelift ondergaan, ook de selectie is natuurlijk compleet veranderd. Met Erik Kool treft Van Zoeren wel een oude bekende aan in zijn spelersgroep. ,,Verder hebben denk ik alleen Jeroen Hoogendoorn en Rutger van de Molen onder Van Zoeren gespeeld. Rutger maakte toen zelfs zijn debuut.”

Met Van Zoeren terug aan het roer staat er weer een coach uit Spakenburg voor de groep en dat is volgens Kool een verstandige keuze. ,,Over het algemeen gedijen wij goed bij Spakenburgse trainers. We hebben dus al eens eerder prettig met Van Zoeren gewerkt, maar ook Peter van Diermen kwam uit Spakenburg en dat beviel ook goed. Ook in de hoogtijdagen van TOV is er met succes samengewerkt met trainers uit Spakenburg.”

Hoe TOV zich in het seizoen 2018/2019 gaat manifesteren in de tweede klasse is afwachten. Ten opzichte van vorig seizoen hebben er bij TOV heel wat mutaties plaatsgevonden. Het nieuwe voetbalseizoen begon voor het vlaggenschip van de club dan ook met een trainingskamp in Nijverdal. ,,Dat was ideaal. We zijn op vrijdag vertrokken, hebben die dag nog getraind en op zaterdag stond er naast een training nog een teambuildingactiviteit op het programma. Omdat je non-stop met elkaar bent, leer je elkaar in korte tijd goed kennen.”

Hoe het de selectie voetballend zal vergaan, zal in de loop van het seizoen duidelijk worden. Kool hoopt niet op een stressvol seizoen. ,,Ons handhaven in de tweede klasse is doelstelling nummer één. Ik hoop dat we dit doel een wedstrijd of zes, zeven voor het einde van de competitie al kunnen realiseren. Dan is het seizoen voor ons geslaagd en kunnen we in de laatste wedstrijden misschien nog hopen op een bonusprijsje.”

Meer nieuws uit Sport Regionaal