Geen bewijs voor relatiegeweld in Huizen

Jurgen Swart
Huizen

De 24-jarige Orlando V. uit Almere die in de cel werd gegooid na een ruzie met zijn ex-vriendin in Huizen, ontsnapte dinsdag aan een lange gevangenisstraf. De officier van justitie in Utrecht eiste vrijspraak.

De officier zag geen bewijs dat V. op 20 september in Huizen zijn ex-vriendin had mishandeld. V. hing een stevige gevangenisstraf boven het hoofd, want hij want hij liep in twee proeftijden wegens eerdere veroordelingen wegens huiselijk geweld. Die straffen hoeft hij nu niet uit te zitten.

Op 20 september moest de politie in Huizen ingrijpen bij een ruzie. De relatie van het stel was vier maanden eerder stuk gelopen. Zij hebben samen een zoontje. Volgens de verdachte was hij langs gekomen om over hun zoontje te praten. De buren hoorden geschreeuw. Het stel maakte vaak ruzie. De vrouw belde de politie toen de verdachte weg was. Hij werd opgepakt en V. zat twee weken in voorarrest.

De Huizense vertelde dat ze op haar gezicht was geslagen. De verdachte zou ook hebben geprobeerd haar keel dicht te knijpen. Ze was op het bed gegooid. Het viel de agenten toen al op dat de vrouw erg weinig letsel had ondanks al die vermeende mishandelingen. Ze kon aan de agenten alleen een scheurtje in haar lip laten zien.

Kindje

V. vertelde dat hij daar niets aan kon doen. Dat wondje was veroorzaakt door hun kindje. V. is na zijn eerder veroordeling opgepikt door de reclassering. Hij heeft een psychiatrische behandeling gevolgd. Hij probeert nu uit de problemen te blijven vertelde hij in de rechtbank. Hij heeft een nieuwe vriendin. Hij heeft alleen telefonisch contact met de Huizense en dan praten ze alleen over hun zoontje, vertelde V. in de rechtbank.

Advocaat Richard Korver wees erop dat getuigen hadden aangegeven dat er ook met de Huizense nog veel mis is. De advocaat was erg blij met de eis van de officier.

De rechtbank beslist over twee weken.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.