Soest: stoplichten Van Weede snel vervangen, situatie is riskant

soest

De gemeente Soest gaat op zoek naar een tweedehands verkeersregelautomaat, zeg maar stoplicht, voor de kruising van de Van Weedestraat en de Stadhouderslaan. Haast is geboden, want de verkeerslichten die er nu staan kunnen elk moment de geest geven.

De situatie op de kruising is volgens burgemeester en wethouders ronduit nijpend. 'Door veelvuldige uitval van de verkeerslichten kan met de huidige installatie de verkeersveiligheid op dit punt niet langer worden gewaarborgd', stellen de gemeentebestuurders letterlijk.

Extra probleem: reserve-onderdelen voor de uit 1988 stammende stoplichten zijn niet meer leverbaar. Repareren is dus problematisch, en volgens b en w is het goed mogelijk dat de installatie vandaag of morgen definitief het loodje legt.

Soest wil nu op zoek naar een tweedehandsje dat het nog een jaar of twee volhoudt. Ondertussen wil het nieuwe college besluiten hoe de her in te richten Van Weedestraat eruit komt te zien, en of er dan nog wel verkeerslichten nodig zijn.

Ook de stoplichten op de hoek Nieuweweg-Koningsweg, het Nieuwerhoekplein en het postkantoor zitten in de gevarenzone. Ook die zijn rond 1990 neergezet en vertonen mankementen, al vallen ze minder vaak uit dan die op de kruising Van Weedestraat-Stadhouderslaan. Locaties Nieuwerhoek en postkantoor worden dit jaar aangepakt.

Meer nieuws uit GE

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.