Plan voor statushouders laat op zich wachten

Alexander Poort
Gooise Meren

,,Wacht nog even met deze motie. Die komt iets te vroeg. Volgende week (dinsdag 12 juli, red.) wordt er een voorstel over de huisvesting van statushouders in het college besproken.’’

Met die woorden ontraadde wethouder Marleen Sanderse een motie die de PvdA indiende tijdens de bespreking van de Perspectiefnota 2017 in Gooise Meren. De motie werd niet aangehouden, maar wel verworpen, met alleen de PvdA die voor stemde. Ondertussen zijn we een week verder, maar het collegevoorstel over de opvang van statushouders is er nog niet. ’Een eerste voorstel over huisvesting statushouders is in college besproken, maar nog niet akkoord’, laat de gemeente Gooise Meren weten. ’Het voorstel moet nog aangepast’. Wanneer deze aanpassingen gebeurd zijn is niet bekend. De verwachting is dat dit op zijn vroegst eind augustus wordt. ’In verband met vakanties van de ambtenaar en de portefeuillehouder’, laat een woordvoerder weten. Maar ook dit is nog niet zeker.

Overigens betekent dit uitstel niet dat de andere partijen anders wel hadden ingestemd met de motie. Tijdens de bespreking van het plan kreeg indiener Lars Voskuil het zwaar te verduren van onder meer Hart voor Bussum en de VVD, omdat zij het plan niet alleen te beperkend vonden, maar ook omdat het in grote lijnen overeen kwam met een voorstel dat die partijen eerder hadden ingediend, maar waar de PvdA toen tegen stemde.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.