Meer snelheidscontroles op vier Gooise wegen

Redacteur De Gooi- en Eemlander
hilversum

Op de Larenseweg in Hilversum, Nieuw-Loosdrechtsedijk in Loosdrecht, Middenweg in Nederhorst den Berg en Amersfoortsestraatweg in Huizen zijn de komende tijd aanzienlijk meer snelheidscontroles.

Dat kondigt de politie aan. Volgens de verkeersspecialisten van de Gooise politie zijn extra controles op deze vier wegen nodig omdat bekend is dat er vaak en veel te snel wordt gereden. Het verkeershandhavingsteam gaat op verschillende tijdstippen onzichtbare controles houden.

Eerder werden door het team vier andere Gooise risicoroutes gebombardeerd tot 'projectwegen'. Het ging om de Ceintuurbaan in Bussum, de Naarderweg/Mies Bouwman Boulevard in Hilversum, de Vreelandseweg in Wijdemeren en de Amsterdamsestraatweg in Naarden.In alle gevallen is het overtredingspercentage gedaald. Daarin laten de Naarderweg/Mies Bouwman Boulevard en de Amsterdamsestraatweg de grootste daling zien. De minste daling is te zien bij de Ceintuurbaan, daar worden momenteel infrastructurele aanpassingen gedaan, waardoor handhaving niet meer mogelijk is.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.