Muiders welkom bij Peter Hagens

Overtuigd als-ie is dat hij mensen zo van gevaarlijke gedachten weet af te houden, organiseert Peter Hagens op beide kerstdagen én op oudejaarsdag een ontmoeting voor Muiders (en anderen).

Evenals vorig jaar mogen hij en Kitty Brugman het Kunstgebouwtje aan de Prinses Irenestraat gebruiken. ,,Rob, onze kok uit Den Haag, komt weer koken, want die man kan het niet begrijpen dat zijn baas het restaurant op de kerstdagen dichtgooit. Lekker eten is dus verzekerd.’’

Vorig jaar richtte Hagens zich vooral op 55-plussers die geen zin hebben om de Kerst in eenzaamheid te vieren. Hagens ging daarbij een beetje af op eigen ervaringen en dingen die hij in zijn omgeving opving. Veel is er met Kerst bovendien niet te doen in Muiden. Dit keer is echter iedereen welkom die anders thuis maar tegen de muren oploopt. ,,We kijken niet naar leeftijd, afkomst of geloof’’, belooft de enthousiaste Hagens. Muiders mogen ook best iemand van buiten meenemen. Vorig jaar kwamen er 75 mensen op Peters instuif af ondanks het slechte weer. ,,We zaten lekker te eten en moesten aan het eind te snel opbreken. We hadden namelijk afgesproken om tot acht uur door te gaan. Daarom zijn we deze keer gewoon open van tien tot tien.’’ Niemand hoeft zich opgejaagd te voelen dus. En de hele dag blijven hoeft ook helemaal niet.

OudejaarsdagOok op oudejaarsdag is iedereen weer welkom. Dan gaan de deuren vanaf een uur of vier open. Er zijn spelletjes, eten en drinken. Maar voor die dag zoekt de organisatie nog naar een oliebollensponsor. Verder loopt de voorbereiding op rolletjes. Vrijwel alle Muider ondernemers doen mee.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.