Stadsfonds Hilversum steunt projecten voor jongeren

Eddie de Paepe

Drie bijzondere projecten voor jongeren, die in september van start gaan, hebben een financiële bijdrage gekregen van het Stadsfonds Hilversum.

Het grootste bedrag - ruim 35.000 euro - ging naar Topclass Digital Design. Dit project, waaraan alle middelbare scholen uit Hilversum meedoen, biedt zestig studenten en hun begeleiders de kans om onder leiding van topspecialisten hun creatieve talenten te ontwikkelen. Projectleider, namens Beeld en Geluid, is Sonny Mathura.

Het Stadsfonds ondersteunt ook het Tiny Houses project onder leiding van Cora Camperbheek van MBO College Hilversum en Michiel Beck van Link in the Loop. Het wordt georganiseerd door het MBO College, in samenwerking met het bedrijfsleven. Voor dit project zal een aantal tinyhouses worden ontworpen, die bijvoorbeeld als verblijfsvoorziening op het mediapark gebouwd zouden kunnen worden.

Dit project is bedoeld om leerlingen ervaring te laten opdoen met duurzaamheid, bouwkunde, installatietechniek en hotelmanagement. Het Tiny Houses-project krijgt zesduizend euro.

Het derde project is Coderdojo, opgezet door Bibliotheek Hilversum en Museum Hilversum. Het is bedoeld om kinderen tussen 7 en 17 jaar vertrouwd te maken met het programmeren van computers. Projectleiders Mirjam Röling (bibliotheek) en Mirjam Slot (museum) kregen ruim zevenduizend euro. Met dit geld worden robots aangeschaft, zodat de jonge deelnemers ook ervaring kunnen opdoen met deze techniek.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.