Lekker Laren stopt wegens geldgebrek

Lekker Laren stopt wegens geldgebrek
Geen Lekker Laren dit jaar, wel op 1 september Sonny’s Inc.
© STUDIO KASTERMANS
Laren

Het culinair-muzikale evenement Lekker Laren is voor dit jaar afgelast. De organisatie krijgt de financiering niet rond voor het vierdaagse festijn. Op 1 september gaat het optreden van de band Sonny’s Inc. wél door, maar dan als apart concert.

In vier jaar tijd groeide Lekker Laren op Plein 1945 uit tot een evenement dat zo’n vijftienduizend bezoekers trok over vier dagen. Een vijfde editie, die geprogrammeerd stond voor 30 augustus tot en met 2 september, komt er in elk geval dit jaar niet. De organisatie, Lekker Goois bv, heeft niet genoeg sponsoren en deelnemers weten te interesseren via de productiemaatschappij Dutch7 die in de arm was genomen.

Woordvoerster Ilse Blok: „Op een gegeven moment moet je een besluit nemen. We kregen Lekker Laren voor dit jaar financieel helaas niet afgedekt. Je kunt dan een risico nemen, maar dat is niet verstandig. De voorgaande jaren waren weliswaar succesvol, maar leverden geen grote winsten op. We hebben geen overschot in kas.”

Het culinaire deel van Lekker Laren vormde dit jaar opnieuw geen probleem, de restaurants en andere horecabedrijven uit Laren en omgeving wilden graag weer een stand hebben. De overige sponsors en deelnemers aan voorgaande edities deden echter ditmaal een stap terug.

Wie al in bezit is van een ticket krijgt het geld teruggestort en ontvangt daarnaast een gratis kaartje voor het concert van Sonny’s Inc., dat op zaterdag 1 september wel doorgaat, zij het ditmaal niet ingebed in Lekker Laren. Voor dat optreden zijn ook nog kaarten te koop.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland