Inspiratiedag voor de zoekende mens in gebouw De Koningin

Jan Rook
Hilversum

In de filosofie is er een stroming die mensen verdeelt in de wetende en de zoekende mens. Voor de zoekende mens was er in gebouw De Koningin aan de Koninginneweg 93 zaterdag een inspirerende dag, met workshops, lezingen en presentaties.

Gebouw De Koningin, dat april vorig jaar feestelijk werd geopend, is inmiddels dé plek in Hilversum waar professionals vanuit verschillende disciplines samenwerken en waar de zoekende mens zich mentaal, fysiek en emotioneel kan ontwikkelen. Initiatiefneemster van De Koningin en directeur iCoaching Loes Koot meent dat niet alleen zoekers naar de open dag zijn gekomen. ,,Laat dat zo’n tachtig procent zijn. Maar zo’n twintig procent zullen weters zijn, die hun weten willen verdiepen. Het is niet zo dat alle weters het zoeken per definitie afwijzen.” De intentie die Loes Koot met De Koningin had is sinds de opening wel uitgekomen. ,,Door de verhuur van mooie ruimten voor vergaderen, werken, coachen en trainen/workshops is een netwerk ontstaan. Professionals vanuit verschillende disciplines vullen elkaar hier aan en bieden een totaalpakket voor de ontwikkeling van mensen op emotioneel, mentaal en fysiek vlak.”

Zo biedt De Koningin life coaching, ongewone gesprekken, re-integratietrajecten, opstellingenwerk, relatie-intensives, shiatsu, cranio-sacraal therapie, neurolink, hypnotherapie, hartcoherentie training en leefstijlbegeleiding. Tijdens de open dag werd een aantal workshops gehouden dat door weters ongetwijfeld als zweverig zal worden bestempeld, maar zoekers houvast geeft. Bijvoorbeeld door Loes Koot en Leonie Linssen met een korte versie van een Verbindingscirkel. ,,Daarbij gaat het om verbinding en energie. En om het gevoel van veiligheid om te kunnen spreken over trauma’s. Opstellingen kunnen een diepgaand thema als inbreng hebben. De ervaring leert dat er bij de inbrenger, maar ook bij mensen die meedoen, heling plaatsvindt of inzichten komen. Belangrijk is het verlangen en de intentie om liefdevol en open aanwezig te zijn, om te leren en te groeien. En daarbij vooral met elkaar in gesprek te gaan, want er wordt wat afgedacht; vooral in relaties.” Bij iCoaching werkt Loes Koot met methodieken in coaching en counseling die cliënten inspireren om vraagstukken, ervaringen en gevoelens op een andere manier te benaderen. ,,Met aandacht en oog voor de realiteit van het leven met focus op de toekomst. De basis van ons werk is niet alleen naar de cliënt kijken, maar ook naar zijn familie. Mensen worden begeleid om uit te komen bij het ‘ik’. Dus weten wie je bent, wat je wilt in dit leven.” Meer info: www.gebouwdekoningin.nl

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.