Broertjes op initiatief SP bestookt met 'dreigpost'

Redacteur Hilversum
Hilversum

Burgemeester Pieter Broertjes van Hilversum is op initiatief van de plaatselijke SP een maand lang bestookt met anonieme ansichtkaarten met min of meer dreigende teksten.

De aanhoudende stroom ’dreigpost’ zorgde voor zoveel onrust op het raadhuis, dat de burgemeester op het punt stond de recherche in te schakelen.

Wijkagent Han Ulderink kwam erachter dat het ging om een actie van bewoners van de Bakkerstraat. Zij wilden op het hoogste niveau duidelijk maken dat de overlast van massaal in hun straat neergestreken illegalen, ex-gedetineerden en ander onguur volk niet te verdragen is. ,,Dat werkt, want ik ben er nu’’, zei Broertjes vrijdag bij een bezoek aan de klagende bewoners.

Het idee om de burgemeester dagelijks te ’verrassen’ met een kaartje komt van de Hilversumse SP-leider Bianca Verweij. Zij voorzag de buurt zelfs van de gebruikte ansichtkaarten met op de voorkant groot het woord ’overlast’ in de stijl van het uit de bokswereld bekende merk Everlast. Zij is inmiddels op het matje geroepen bij de burgemeester. ,,Die is er niet blij mee. Maar als het werkt, waarom dan niet?’’ Wel vindt ze dat de buurt te lang doorging. En de tekst op één van de kaartjes dat de echte bom nog tikt, een verwijzing naar de ontruiming van de straat na de vondst van een bom op een zolder dit voorjaar, vindt ze op het randje.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.