Jeroen Verhoeven werkt bij De Dijk prima samen met Jochem Twisker

Jeroen Verhoeven brengt redding tegen Be Quick 1887.© Foto Orange Pictures/Pieter van der Woude

Gijs Moerman
Bussum

Het was voor twee Bussumers, van wie er eentje inmiddels in Blaricum woont, feest afgelopen weekend. De voetballers van De Dijk stootten in hun debuutjaar in de derde divisie direct door naar de tweede divisie, waarin ze het mogelijk moeten opnemen tegen IJsselmeervogels en Spakenburg. Jeroen Verhoeven, voormalig prof van RKC, Volendam, Ajax en FC Utrecht, maakte het mee als keeper.

En op de bank zat Jochem Twisker, de man die furore maakte aan de ’blauwe’ kant van De Westmaat. Als assistent van de weggestuurde Johan de Kock schoof hij door en maakte Spakenburg kampioen. In het laatste seizoen in Bunschoten kreeg hij te maken met enkele onwillige spelers, waarna De Dijk hem oppikte. Een keus waarvan geldschieter Heino Braspenning geen spijt zal hebben gehad.

Verhoeven, die van Bussum naar Blaricum verhuisde, is bijna 37 en met hem onder de lat beleefde De Dijk dus een topjaar. „Ja, erg constant was het. We hebben een heel ervaren groep met jongens die al heel hoog hebben gespeeld en die zich niet gek laten maken. Die bij een achterstand denken: het komt wel goed vanmiddag. En het kwam dus ook bijna altijd goed.”

De doelman was na FC Utrecht nog een periode bij Volendam, maar coach Robert Molenaar hield vast aan zijn eerste keeper, waarna Verhoeven besloot dat hij zou vertrekken. „En toen belde Heino Braspenning, die nog een tijd mijn keeperstrainer is geweest bij Volendam. Een heel gedreven man en, niet onbelangrijk, hij heeft verstand van voetbal. Hij is natuurlijk verantwoordelijk voor de kracht van deze selectie. Ik heb groot respect voor mijn ploeggenoten, van wie de meesten gewoon veertig uur per week werken. Dat ze dan hiertoe in staat zijn, petje af. Het zegt veel over de liefde die ze voelen voor het voetbal.”

Aan Twisker de taak om al die ervaren jongens, die meestal niet op hun mondje gevallen zijn, te managen. Hij is een correcte, rustige man die er eigenlijk altijd in slaagt om met een objectieve bril op te kijken naar de prestaties van zijn elftallen. Verhoeven roemt zijn coach, van wie hij vermoedt dat die ook op een hoger niveau uit de voeten zou kunnen.

„Jochem heeft het gewoon heel goed gedaan, zoals hij eigenlijk overal uitstekend werk heeft afgeleverd”, spreekt Verhoeven bewonderend. „Hij is tactisch sterk en inderdaad, jongens met een grote staat van dienst hebben vaak een eigen mening. Dan moet je als trainer een goed verhaal hebben, anders prikken ze er zo doorheen. Jochem heeft een goed verhaal en is duidelijk. En dan helpt het natuurlijk altijd mee als de resultaten goed zijn.”

Zie ook playlist Sport regionaal voor verhaal over Jochem Twisker.

Meer nieuws uit Sport Regionaal