Zege Pieter Schothorst in Oostenrijk

Stijn Keuris
Salzburg

De Red Bull Ring ligt de broers Schothorst wel. Een week geleden pakte Steijn in de GP3 zijn eerste punten op het Oostenrijkse circuit, dit weekend haalde Pieter er de maximale score in het Renault RS01-kampioenschap.

Op vrijdag leek Pieter Schothorst een lastig weekend voor de boeg te hebben. De auto wilde niet echt en dat resulteerde in teleurstellende vrije trainingen. Het probleem bleek bij de turbo te liggen en toen die vervangen was, liep alles soepel.

De coureur uit Huizen reed in beide kwalificaties de snelste tijd en won ook allebei de races. Daarbij zette hij twee keer de snelste ronde neer. „Dit kan inderdaad niet beter”, zei hij. „In de tweede race werd ik bij de start nog ingehaald, maar mijn concurrent bleek een stuk te hebben afgesneden en gaf de positie weer terug. Daarna reed ik bij hem weg.”

Het was al even geleden dat Schothorst reed. Eind mei was de laatste race en die verliep niet vlekkeloos. Maar door de goede resultaten in Oostenrijk staat hij nu tweede in het klassement.

„En dat is mooi, want mijn doel is het kampioenschap. Het was wel even wennen op vrijdag, nadat ik zo’n tijd niet had gereden. Maar ik heb mijn ervaring en alles ging vrij snel weer vanzelf. Het zou leuk zijn als ze in deze klasse meer races rijden, maar omdat de auto’s best duur zijn worden de teams op deze manier een beetje ontzien. Misschien ga ik nog als gastrijder ergens racen, maar dat is nog niet rond.”

Zowel Steijn als Pieter wordt gesponsord door McGregor, ooit door onder anderen hun vader Jeroen opgericht. Het bedrijf raakte in zwaar weer, ging failliet en maakte vorige week een doorstart. Volgens Pieter heeft dit allemaal geen gevolgen voor de sponsorcontracten. „De afspraken zijn gemaakt en er is ook aan voldaan.”

Meer nieuws uit Sport Regionaal