IJsselmeervogels spekkoper

sportredactie Gooi- en Eemlander
veenendaal

IJsselmeervogels was de grote winnaar op de dertiende speeldag van de topklasse. De 'rooien' wisten in Veenendaal de zware uitwedstrijd tegen GVVV tot een goed eind te brengen (0-2) en zagen de nummers twee, drie en vier op de ranglijst verliezen.

Het elftal van triner Gert Kruys was voor 1500 toeschouwers voor rust al de betere ploeg, maar kwam niet tot scoren. Na een uur brak Bennie van Noord dan toch de ban voor Vogels: 0-1. GVVV rechtte de rug en kreeg ook enkele kansen op de gelijkmaker. Tegelijk moest de thuisclub vreselijk oppassen voor de snelle uitbraken van IJsselmeervogels. Het bleef lang spannend, maar drie minuten voor tijd maakte Thomas Verheijdt de 0-2.

Het was alweer het achtste doelpunt van Verheijdt, die ook in de KNVB-beker nog een paar treffers maakte. IJsselmeervogels, dat vorig weekend voor het eerst in twee jaar weer de koppositie in de topklasse wist te veroveren, is nu vijf punten los. Kozakken Boys, Lisse en dus GVVV leden alledrie een nederlaag, waardoor de 'rooien' een uiterst lucratieve zaterdag beleefden.

Meer nieuws uit Sport Regionaal