Zes jaar cel in voor internationale drugshandel vanuit Eemnes

Eemnes

Voor internationale drugshandel vanuit een huurhuis uit Eemnes is woensdag een 24-jarige man uit Andijk veroordeeld tot zes jaar cel.

Hij verkocht in 2016 in een half jaar zo’n 70 kilo harddrugs (onder meer xtc-pillen en cocaïne) en softdrugs (onder meer hasj).

(Lees hier het volledige vonnis)

Dat deed hij vanuit een huurhuis in Eemnes. In een kamer werden verpakkingen gevonden met drugs en spullen om de drugs luchtdicht te verpakken.

Hij handelde via internet. Via Darknet-markets verstuurde hij bijna 3000 bestellingen naar zeker 48 landen. De pakjes werden verstuurd via onder meer Alkmaar, Broek op Langedijk, Soest en Hilversum.

Het Darknet is een deel van het internet dat vaak gebruikt wordt om illegale spullen te verhandelen.

De Andijker werd ook veroordeeld voor het witwassen van ruim een half miljoen euro. Hij kreeg het in bitcoins en liet die verzilveren.

De rechtbank bepaalde ook dat hij vier auto’s, waaronder een Jaguar en Land Rover, moet afstaan aan de staat, evenals enkele honderdduizenden euro’s.

De Andijker werd geholpen door een 26-jarige Utrechtse. Zij werd veroordeeld tot een gevangenisstraf van drie maanden, waarvan één maand voorwaardelijk, voor het zogenoemde ‘schuldwitwassen’.

De vrouw had ruim 130.000 euro crimineel geld in bezit en gaf het uit. Volgens de rechters had ze moeten weten dat dit geld verdiend was met criminele activiteiten.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.