De ’loop’ moet er in bij ’zorgenkindje’ Gooische Brink

Dichte rolluiken in de Gooische Brink.© foto holland media combinatie

Annemarie de Jong
Hilversum

Na de sluiting van Dyanne Store nemen de zorgen over de Gooische Brink toe bij de VVD in Hilversum.

,,Het blijft een zorgenkindje”, zegt fractievoorzitter Frits Vogel. ,,Het is een bypass, er zit geen natuurlijke ’loop’ in. Zoals wél in de Kerkstraat en op de Groest. Zo zonde. Traffic is cruciaal voor zo’n mooie passage. Klanten moeten langs je winkel lopen”, zegt hij na berichtgeving in deze krant over het einde van Dyanne Store. ’Vreselijk’, noemt hij de sluiting van de grote ’belevingszaak’ van styliste Dyanne Beekman.

,,Je moet een natuurlijke loop door de Gooische Brink te creëren”, vervolgt Vogel. Dat kan volgens de VVD door verbetering van de ingang bij Bakker Bart en ontwikkeling van het daarachter gelegen KPN-gebouw.

Stadsappartementen

,,Dat moet een leuke invulling krijgen. Denk aan woningen, stadsappartementen, horeca met terras, een hotel. Ook moet er vaart worden gemaakt met de plannen voor de Kerkbrink.” Hij zou verplaatsing van de bibliotheek naar de Kerkbrink toejuichen. ,,Trekt duizend bezoekers per dag extra.” Hij ziet ook ’een sleutelrol’ weggelegd voor Museum Hilversum en is blij met straks horeca in Meddens.

Koopzondagen

De VVD is ’geschrokken’ dat Dyanne Beekman meldde dat zij haar zaak onder andere sloot vanwege het gebrek aan koopzondagen en vrees voor vertrek van H&M en de New Yorker uit de Gooische Brink. Machiel Roghmans van de New Yorker noemt haar uitspraken ’voorbarig’. ,,We hebben een lopend huurcontract en staan nu niet op het punt dat te verlengen of beëindigen.”

Zorgen

Wel herkent hij de zorgen over de passage. ,,We hadden er meer van verwacht.” Hennes en Maurits houdt de kaarten tegen de borst. ,,Bij H&M communiceren we openingen, verhuizingen, verbouwingen en sluitingen een half jaar vooruit. Voor deze periode staat er in elk geval geen sluiting gepland in Hilversum”, aldus een woordvoerster.

Goed nieuws

Goed nieuws is er ook voor de Gooische Brink, meldt Ans Jorritsma van Retail Estate Solutions. ,,Op 1 oktober gaat Lab open in het pand naast saladebar Vers. Een conceptstore voor mode, woonaccessoires, cadeauartikelen en heel lichte horeca.”

Verkiezingsitem

Ook voor het pand van Dyanne Store gaat Jorritsma ’actief de markt op’. ,,Het gaat beter met de retail, maar we zijn er nog niet. We doen er alles aan om winkels vol te krijgen.” Voor de VVD wordt zondagsopenstelling een verkiezingsitem. ,,Ondernemers moeten zelf de afweging kunnen maken om open te gaan.”

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.