’Ongelukkige’ afsluiting Kanaaldijk

Tamar de Vries
Nigtevecht

Bewoners van het buitengebied van Weesp en Nederhorst den Berg krijgen onverhoopt toch nog te maken met meer afsluitingen van wegen.

Het komende weekeinde wordt de Kanaaldijk Oost tussen Nigtevecht en Vreeland afgesloten voor de aanleg van de fietsbrug en natuurverbinding Nigtevecht. ,,Van vrijdagavond 16 juni 19.00 uur tot uiterlijk maandagochtend 19 juni 06.00 uur is de dijkweg dicht voor automobilisten”, heeft de omgevingsmanager van Ballast Nedam aan de omwonenden laten weten. Fietsers en voetgangers kunnen er wel langs. ,,De gelijktijdige afsluiting van de brug bij Driemond en de Kanaaldijk Oost is ongelukkig. Ballast Nedam werkt daarom in het weekend. Zo vermijden we extra drukte in de spits bij Weesp. Ook werken we dag en nacht door om de afsluiting zo kort mogelijk te houden.”

De omleidingsroute is lang en loopt via de N236 Gooilandseweg (Weesp), Loodijk naar ’s Graveland, Nederhorst den Berg, Gabriëlweg, N201 Vreeland, naar de Rijksstraatweg, Slootdijk en Kanaaldijk Oost (Stichtse Vecht). Vanwege een triatlon op de Dammerweg in Nederhorst den Berg op zondag, loopt de omleidingsroute om Nederhorst den Berg heen. Twee weken geleden werden zorgen over de drie maanden durende afsluiting van de Geinbrug bij Driemond beteugeld door Rijkswaterstaat. Volgens de provincie heeft Rijkswaterstaat tot eind augustus geen afsluitingen van de A1 op het programma staan. Maar Jaap Mulders uit Nederhorst den Berg die overheden de afgelopen tijd meermaals wees op de slechte communicatie met bewoners, meldt weer een misser: de afslag Weesp op de A1 vanuit Amsterdam is in de nacht van 16 juni dicht. ,,Dan is er minder verkeer, maar toch knap vervelend als je via Naarden naar Weesp of Nigtevecht moet rijden.”

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.