Buurtbewoonster opgepakt na woningbrand in Bunschoten

1 / 2
BUNSCHOTEN

In een bovenwoning aan het Roodborstje in Bunschoten is maandagavond brand ontstaan. De politie heeft later een buurtbewoonster opgepakt op verdenking van brandstichting.

De brand werd rond 21.40 uur bij de brandweer gemeld. Een bewoner van de Leeuwerik had vanuit zijn tuin een rode gloed achter de voordeur van de betreffende woning gezien. Hij alarmeerde de brandweer en ging naar de woning om te kijken of de bewoners thuis waren.

De brandweer trof na het forceren van de voordeur een kleine brand aan. Er was direct al een groot aantal politieagenten ter plaatse. Na vertrek van de brandweer probeerde de politie de bewoonster van twee woningen verderop uit huis te praten via de brievenbus.

De vrouw kam pas naar buiten toen de politie dreigde de voordeur te forceren. Ze werd direct geboeid meegenomen. Bij de politiewagen werden papieren zakken om haar hand gedaan om sporen veilig te stellen. Daarna volgde een huiszoeking waarbij mogelijk bewijsmateriaal in papieren zakken werd meegenomen.

Buurbewoners spraken hun opluchting uit. De vrouw zou vaker voor overlast hebben gezorgd. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Foto’s: Caspar Huurdeman Fotografie

Meer nieuws uit GE

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.