Snackbar Beo in Laren viert halve eeuw

Beo binnen.

Beo binnen.© foto studio kastermans

Jacqueline Roest
Laren

Snackbar Beo aan het Brinklaantje in Laren viert het vijftigjarig bestaan. Om met de deur in huis te vallen, de ’patatzaak’ wordt niet verkocht. Dat gerucht is niet waar.

„We gaan voorlopig door, al realiseren we wel dat dat niet eeuwig kan”, zegt Theo Calis (62) die de zaak - gestart in 1967 door Piet Calis - sinds 1985 runt met broer Peter (65), en echtgenotes Minerva (64) en Mieke (63). In 1967 waren er nog vijf patatzaken, nu twee.

Sinds jaar en dag is het broodje warm vlees, filé en tartaar („zelf gedraaid”) uitermate populair, net als de ambachtelijke kroketten. Beo wordt geroemd om zijn satésaus. „Deze wordt naar Ambonees recept gemaakt door Hoessein (werkt er sinds 1971). De bezoekers proberen ons dit recept met regelmaat te ontfutselen.” Ook de milkshakes - van zelfgemaakt schepijs met vers fruit - zijn niet aan te slepen. In het kader van het jubileum heeft Beo diverse aanbiedingen: tot en met 4 juni: kroket, frikadel, kaassoufflé voor 50 cent; van 9 t/m 11 juni kost de friet 50 cent, en in het weekend van 16 t/m 18 juni bolletjes ijs voor 50 cent. Beo is op werkdagen open tot 02.00 uur en in het weekend tot 03.00 uur.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.