Brand tankauto razendsnel geblust - update

Redacteur Hilversum
Hilversum

De brandweer heeft dinsdagochtend rond 7.00 uur enkele brandende banden geblust van een tankauto op de snelweg Utrecht-Almere. Samenspel van chauffeur en brandweer voorkwam erger. De auto vervoerde benzine en diesel.

De brand ontstond vermoedelijk door een defect in het remsysteem. De chauffeur zette de truck met oplegger stil ter hoogte van het viaduct over de Soestdijkerstraatweg in Hilversum.

Tot zijn schrik zag hij wielbanden van zijn oplegger branden, er was ook rookontwikkeling. De bestuurder belde zelf de brandweer, die vanuit Laren uitrukte met twee voertuigen en een schuimvoortuig. Het bestrijdingsteam had de vlammen aan het onderstel vrijwel direct onder controle.

Volgens de brandweer was er geen ontploffingsgevaar. Als tankauto's gevuld met benzine of diesel openscheuren dan leidt dat niet tot een explosie, maar tot een felle brand die zich zou hebben beperkt tot de snelweg en de berm. In dit geval zijn de vlammen niet in contact gekomen met de vervoerde brandstof.

Het risico is groter bij vervoer van LPG. Volgens een zegsvrouw van de brandweer bestaat ontploffingsgevaar als de LPG-tank langdurig wordt verhit.

De oplegger hinderde ongeveer een uur lang het verkeer in de richting van Almere.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.