IJsselmeervogels in blessuretijd geklopt

Willem Leushuis: ,,Hopelijk is dit het begin van een nieuw elan.”
© FOTO STUDIO KASTERMANS
Katwijk

Diep in blessuretijd ging IJsselmeervogels op bezoek bij Katwijk onderuit. Uitgerekend Marciano Mengerink, die nadrukkelijk in de belangstelling staat van aartsvijand Spakenburg, scoorde in de 91ste minuut de winnende treffer.

Het betekende voor de koploper van de tweede divisie een vervolg aan de ongeslagen reeks, die al sinds 22 april loopt. Voor IJsselmeervogels was de uitslag echter extra pijnlijk, omdat het team na een goede start inmiddels al acht weken zonder winst staat.

Trainer Leushuis, die nog niet kon beschikken over Berry Powel en Bryan Burgerhout, was nog enigszins opgetogen na afloop van de wedstrijd. „Ik heb eindelijk weer een elftal gezien dat met passie, beleving en spelvreugde tot goed voetbal kwam. We hebben de afgelopen week met de hele club enorm veel energie gestoken in het mentale aspect en dat was vandaag terug te zien op het veld.”

De ploegen begonnen redelijk gelijkwaardig. Katwijk had zijn handen vol aan de snelheid voorin bij de ’rooien’, terwijl het in fases met individuele kwaliteiten liet zien waarom het lijstaanvoerder is. Vogels kreeg met een kopbal op de lat van Jeffrey Buitenhuis en een vrije trap van Soufian Moro twee aardige kansen, terwijl Katwijk via voormalig IJsselmeervogels-speler Bennie van Noord tot een schot kwam.

Na rust hervatte de ploeg van Leushuis direct met veel dreiging, maar het resulteerde niet in grote kansen. Voor Vogels miste een schot van Oktay Öztürk richting, terwijl Katwijk met Damiano Schet gevaarlijk was. Doelman Jaimy Schaap hield de ’rooien’ met een fantastische redding in de wedstrijd, maar in extra tijd profiteerde Marciano Mengerink van een verkeerde terugspeelbal van Jeffrey Buitenhuis. Met links schoof hij de bal langs Schaap: 1-0.

„De kleedkamer was begrijpelijk ’te klein’ na het laatste fluitsignaal”, verklapt Leushuis. „Het is verschrikkelijk dat zij scoren uit iets wat niet eens een kans was, maar ik heb gelijk benadrukt dat we vanuit onze taak uitstekend hebben gevoetbald. Een stuntje tegen de koploper zat er niet in, maar hopelijk is dit het begin van een nieuw elan.”

Meer nieuws uit Sport Regionaal