Justitie wil hogere straf voor doodsteken vrouw uit Soest

Bloemen na het overlijden van de vrouw uit Soest bij haar werkplek, de Rabobank in Utrecht.© Archieffoto Valentijn Bartels

ANP
Soest

Justitie vindt dat de Poolse man die eerder dit jaar een 41-jarige vrouw uit Soest doodstak in Utrecht een hogere straf moet krijgen. Het Openbaar Ministerie is daarom in beroep gegaan tegen het vonnis van de rechtbank, die de 31-jarige dader onlangs veroordeelde tot drie jaar celstraf en tbs. De eis was negen jaar cel en tbs.

Lucasz S. lijdt aan schizofrenie. Hij was psychotisch toen hij in februari zijn willekeurig gekozen slachtoffer doodstak bij een zebrapad. Veel mensen zagen het gebeuren. De 41-jarige Rabobank-medewerkster Corrie van Barneveld-van den Brink liet twee dochters achter.

Voor het OM wegen de ernst en de willekeur van het geweld zwaar. Ook het feit dat de man een recidivist is, vindt het OM van belang. Hij stak in 2012 in eigen land ook al iemand neer. Dit slachtoffer overleefde de aanval.

Justitie vindt dat de dader zelf schuld heeft aan zijn psychose. ,,Hij had zijn medicatie niet genomen en wist dat dit op de loer lag'', legt een woordvoerster uit.

Meer nieuws uit GE

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.