Al 10.000 handtekeningen voor bieb

Al 10.000 handtekeningen voor bieb
De bibliotheek in Bussum.
© Archieffoto
Bussum

De actie van PvdA Gooise Meren tegen de voorgenomen bezuinigingen op de bibliotheken heeft al 10.000 krabbels opgeleverd.

De PvdA Gooise Meren startte de actie in december. „De inwoners reageren positief op de actie”, meldt de partij. „Als onze mensen op straat handtekeningen ophalen, wordt er door bijna iedereen getekend, de online-petitie wordt door velen benut en de handtekeningenlijsten kunnen ook op andere plekken in de gemeente worden gevonden.”

„Inmiddels hebben we meer dan 10.000 handtekeningen opgehaald. Dit is bijna 20 procent van de inwoners van Gooise Meren.” Ook andere partijen lijken begrepen te hebben dat deze bezuinigingen ongewenst zijn, merkt de PvdA op. Maar de partij blijft kritisch: „Meerdere gemeenteraadsleden van de coalitiepartijen melden in de pers dat ze de bibliotheekfunctie van het grootste belang vinden. Een positief signaal, maar een ’bibliotheekfunctie’ is niet hetzelfde als een ’bibliotheek’ met de belangrijke sociaal-maatschappelijke functie die ze heeft voor de lokale samenleving.” De PvdA belooft door te gaan met de acties totdat het besluit om te gaan bezuinigen op de bibliotheek van tafel is.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland