Huizen en Bennekom in evenwicht, zege Eemdijk

Robert Berkeley
Spakenburg/Bennekom

De wedstrijd Bennekom-Huizen bleef zaterdag doelpuntloos (0-0). Eemdijk greep thuis tegen VVA'71 de tweede seizoensoverwinning in de hoofdklasse: 2-0.

Vorig seizoen ontspoorde de eerste ontmoeting tussen Huizen en Bennekom volledig, met (later ingetrokken) vijf punten in mindering tot gevolg en diverse langdurige schorsingen voor spelers van beide teams. Nu was het een stuk rustiger in en rond de wedstrijd.

Huizen kreeg in Bennekom na een kwartier de eerste grote kans, een schot van Joey Papamelodias eindigde op de paal. Na rust waren er kansen over en weer.

Denny van Loen verzaakte bij twee grote mogelijkheden de score te openen en Bennekom zag een doelpunt afgekeurd, omdat de bal even daarvoor over de achterlijn zou zijn geweest. In de laatste minuut was er nog een enorme kans voor de thuisploeg, maar doelman Johan Verkerk bewees zijn waarde voor de groen-gelen.

Eemdijk kreeg tot dusver pas twee tegentreffers en ook tegen VVA'71 uit Achterberg stond het verdedigend weer als een huis. Scoren ging echter steeds moeizaam bij de 'groenen', maar niet tegen VVA: al in de eerste minuut maakte Jan de Graaf een doelpunt. Het duurde daarna lang, tot invaller Angelo Duijst Eemdijk vijf minuten voor tijd definitief de overwinning bezorgde.

Meer nieuws uit Sport Regionaal