’Politie wist van dreigen met mes’

Henk Runhaar
Bussum, Huizen

De steekpartij tussen scholieren maandagmiddag in Huizer winkelcentrum Oostermeent is het gevolg van pesten over een langere periode. Dat zegt directeur Adriaan Nagel van mavo De Fontein in Bussum. Volgens hem greep de politie niet in bij ernstige bedreigingen afgelopen weekend.

,,Als de politie het accepteert dat iemand met een mes voor de deur staat, wat kun je dan als school nog? We hebben maandag gecontroleerd of het bewuste meisje een mes bij zich had. Dat was niet het geval’’, zegt Nagel. Dat twee van zijn leerlingen zijn betrokken bij aanhoudend pesten, wist hij. ,,Als school treed je op. Iedereen belooft plechtig ermee op te houden. Vervolgens blijkt het via internet onder een nickname door te gaan. Daar kun je niets tegen doen. Het gebeurt elders, de veiligheid op school was niet in het geding.’’

De hoofdverdachte, een 16-jarig meisje uit Laren, is direct van de Bussumse school gestuurd. Zij zit nog vast. Een van de medeverdachten, een 17-jarige Huizer, krijgt na een gesprek met zijn ouders de kans elders zijn examens te maken. Ook hij is niet meer welkom op de Fontein Mavo. Deze jongen is inmiddels op vrije voeten, net als de derde verdachte, een meisje (17) uit Huizen.

De politie bevestigt desgevraagd dat agenten zaterdag vanwege een conflict aan de deur zijn geweest bij een van de betrokkenen bij de steekpartij. ,,Het ging om een mondeling conflict. Degenen die er stonden hebben we weggestuurd. Meer kon niet, er was geen sprake van een strafbaar feit’’, zegt een woordvoerster.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.