SDO voelt zich ’beetje genaaid’

Hoofdklasse

SDO wreef zich in de handen na het 1-1-gelijkspel in de uitwedstrijd tegen JOS/Watergraafsmeer.

SDO speelde een matige wedstrijd, maar pikte toch een puntje mee. De formatie van trainer Ivar van Dinteren kwam snel op voorsprong, maar in de slotfase trokken de Amsterdammers de stand toch nog gelijk.

Op basis van de ranglijst in de hoofdklasse A zou het een moeilijke opgave worden voor de Bussumers om met een resultaat terug te komen uit de hoofdstad. Maar er was al snel hoop, want SDO schoot als een speer uit de startblokken.

Een volgens Van Dinteren ’geweldige voorzet’ van Gerrit Snijders werd op waarde geschat door Djoey Dorresteijn. Hij wist met dit buitenkansje wel raad en opende verrassend vroeg de score.

Goed afging

Gesteund door deze voorsprong beperkten de Bussumers zich in de fase daarna tot verdedigen. „Ik moet zeggen dat dit ons goed afging. Natuurlijk hadden zij wat meer balbezit, maar met dat balbezit wisten ze weinig klaar te spelen. Ze wisten eigenlijk geen kans af te dwingen”, vond Van Dinteren.

In de tweede helft veranderde er niet al te veel aan het spelbeeld. Toch ging het in de slotfase helemaal mis voor de gasten en daar was Van Dinteren allesbehalve over te spreken. „Er gebeurde echt zo weinig, maar de scheidsrechter besloot de bal op de stip te leggen. Misschien dat Alex de Bruijne hem een licht tikje gaf, maar het was echt nooit een penalty, dat weet ik zeker. Wat dat betreft zijn we echt benadeeld, we zijn ’op zijn Amsterdams genaaid’ en dat is balen.”

Toch had het nog maar zo een overwinning kunnen zijn voor SDO. Een laatste kans voor Ilias el Mazouji ging verloren. Over het voetbal kan ik wel tevreden zijn, met name over onze verdediging. Maar goed, we hadden gewoon drie punten moeten hebben, dat is duidelijk.”

Meer nieuws uit Sport Regionaal