Tergooi biedt kijkje in de keuken tijdens open dag

Danielle van de Leijgraaf
Hilversum

Op een laagdrempelige manier om kennismaken met de specialismen, medewerkers en sfeer in Tergooi. Dat kan zaterdag 19 maart tijdens een open dag van het ziekenhuis in zowel Hilversum als Blaricum.

Er is voor jong en oud van alles te zien en beleven. Bezoekers kunnen bijvoorbeeld de nieuwe PET-CT scan en het mammografiesysteem (borstonderzoek) in Hilversum bekijken. Wie benieuwd is naar de operatiekamers of de gipskamer kan in Blaricum langsgaan. Daar wordt ook echt gegipst.

Ook is de splinternieuwe huiskamer van de afdeling Geriatrie (ouderengeneeskunde) geopend in Blaricum. De Regionale Ambulance Voorziening (RAV) Gooi en Vechtstreek opent in Hilversum speciaal voor bezoekers de deuren van een ambulance.

Medewerkers zijn aanwezig om informatie te geven over een afdeling of behandeling. Zij zijn te herkennen aan de nieuwe, witte outfits die zij sinds kort dragen. Sommigen zullen ook de bezoekers aan het werk zetten. Zo kunnen de jongste bezoekers dokterswerkzaamheden doen en hun doktersdiploma halen. Pijlen, borden en vriendelijke vrijwilligers wijzen bezoekers de weg. Er is geen vaste Open Dagroute dus bezoekers kunnen hun eigen 'rondje Tergooi' bepalen.

Niet alleen op het gebied van zorg laat het ziekenhuis zien wat het in huis heeft. Zowel De Groene Kas (Blaricum) als de Chemotuin (Hilversum) is voor bezoekers open. Ook kunnen zij letterlijk een kijkje nemen in de keuken van Tergooi. Tevens is de cliëntenraad vertegenwoordigd. Met medewerkers van Human Resources en de Tergooi Academie kunnen bezoekers bespreken of Tergooi voor een interessante werkgever of opleider voor ze kan zijn.

Ook kunnen de bezoekers tijdens de open dag in Hilversum kennismaken met de Gezondheidsstudio. Specialisten geven adviezen op maat voor een gezond(er) leven. Verder reikt Izovator, het regionale kennis- en innovatieplatform voor zorg, de Zorg Innovatie Award uit voor het meest innovatieve product, dienst of idee voor de zorg.

Beide locaties zijn 19 maart open tussen 11.00 en 15.00 uur. De toegang is gratis. Er rijdt die dag een pendelbus tussen beide locaties. Meer informatie is te vinden op www.tergooi.nl/opendag2016

Meer nieuws uit GE

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.