Kink in de kabel bij bouw winkelcentrum Weesp

Tamar de Vries
Weesp

Vlak voor de zomervakantie zag het ernaar uit dat na jaren wikken, wegen en aanpassen het nieuwe winkelcentrum aan de Achtergracht in Weesp snel uit de grond zou komen. Er is toch weer een kink in de kabel gekomen. Op last van de rechter is de bouw stilgelegd.

Omwonenden hebben bezwaren tegen het heien van funderingspalen en zolang er een nog een procedure loopt bij de Raad van State, mag er niets worden gedaan. De bouw zou maandag 15 september beginnen.

Buurtbewoners hebben bezwaar gemaakt tegen de overlast die het heien met zich meebrengt. Daarom werd begin deze maand een informatieavond gehouden in het stadskantoor, waar Van Wijnen (bouw), ZVS (sloop en grondsanering), Hanselman (trillingsmetingen en schade-inventarisatie) en ontwikkelaar Skope uitleg gaven over de werkwijze. Kennelijk zijn daar niet alle obstakels mee weggenomen.

Een groot deel van het nieuwbouwplan wordt hydraulisch geheid. Naast de huizen in de Emmastraat zou de aannemer een trillingsarme techniek gebruiken. Dit om schade aan de karakteristieke pandjes te voorkomen. Indien nodig kon worden omgekeken naar een andere heimethode. De fietsenwinkel heeft al eerder bezwaar gemaakt tegen de oprit naar het parkeerdek. Van der Linden kan daardoor het achterterrein van zijn zaak niet meer bereiken. De voormalige brandweerkazerne en de viswinkel werden deze zomer rap gesloopt. De gemeente en bouwbedrijf Van Wijnen konden donderdag niet reageren op het uitstel.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.