Honkballers HCAW in één inning gezien tegen UVV

Robert Berkeley
Bussum

De honkballers van HCAW hebben donderdagavond geen enkele vuist kunnen maken tegen UVV: 2-11.

HCAW-coach Ralph Milliard had ingespeeld op de omstandigheden in de vallei. Avondwedstrijden worden meestal onderbroken door de langzaam ondergaande zon, waardoor Bob Klaarenbeek als starter werd opgesteld.

Hij is normaal reliever voor één à twee innings. Een mooi plan, alleen het weer pakte anders uit. De wolken zorgden ervoor dat er in de ogen van de umpire gewoon gespeeld kon worden.

Zo bleef Klaarenbeek langer staan dan gepland en dat ging mis. Twee honkslagen, een vrije loop en een veldfout zorgden in de tweede inning al voor 0-2 en vervolgens kreeg de werper in de derde inning zelfs vijf honkslagen tegen. Giovanni Tensen moest als vervanger op de heuvel ook meteen een klap incasseren: 0-8.

Aan slag werd HCAW in de gelijkmakende inning gevaarlijk dankzij honkslagen van Rikkert Kempen en Roy Seltenrijch (2-8). Een reeks aan punten kwam er echter niet, waardoor de opgelopen schade niet meer hersteld kon worden.

Tensen, deze winter overgekomen van de rookies, kreeg in de zevende inning ook nog zijn eerste homerun in de hoofdklasse om de oren (2-9). Daar kwamen vervolgens met Tony Kreisel ook nog twee veldfouten overheen (2-11), waardoor HCAW toch alweer op vier veldfouten uitkwam.

Meer nieuws uit Sport Regionaal