Spakenburg biedt FC Utrecht leuk partij

FC Utrecht verscheen niet in zijn sterkste opstelling tegen Spakenburg.© FOTO STUDIO KASTERMANS

Kees Duijst
Spakenburg

In de eerste oefenwedstrijd van het nieuwe seizoen, een jubileumduel ter gelegenheid van het 85-jarig bestaan, stelde de kersverse Spakenburg-trainer Hans van de Haar meteen zeven nieuwelingen op tegen FC Utrecht.

De club had twee trainingen achter de rug en kon nog geen beroep doen op de aanvallers Olivier Pilon (vakantie) en Kees Tol (kuit) en verdediger Tim Sanders (knie). FC Utrecht trad met een veredeld jeugdteam aan. Alleen de veelscorende spits Sebastiaan Haller, die waarschijnlijk nog zal verkassen naar een andere club, en aanvoerder Willem Janssen waren van de basisspelers van de partij. Door blessures ontbraken diverse vaste waarden. In de eerste helft bood het fris van de lever spelende Spakenburg - met de hardwerkende spits Danny van den Meiracker als opvallende nieuwe aanvoerder - Van de Haar: „Ik ga de komende duels nog een beetje rouleren met de aanvoerdersband” - de eredivionist heel aardig partij.

Met enkele goede acties stond de nieuwe linkerspits Robby Holder (afkomstig van FC Lienden) aan de basis van enkele goede aanvallen. Na 35 minuten scoorde Haller de openingstreffer, waarbij Maurits Schmitz (vorig seizoen derde keeper bij Go Ahead Eagles ) er niet al te best uitzag.

Na rust bracht Van de Haar een aantal jonge spelers (onder wie de pas zestienjarige A-junior Youri Koelewijn) binnen de lijnen en was er na de 0-2 van Haller in het begin van de tweede helft sprake van een groot krachtsverschil. Uiteindelijk bepaalde invaller Nacer Barazite de eindstand op 0-3.

Van de Haar: „Over het spel in het eerste halfuur was ik heel tevreden. Na de 0-2 was het gebeurd, maar dat is natuurlijk logisch na slechts twee trainingen en het inbrengen van zoveel jeugdige spelers.”

Meer nieuws uit Sport Regionaal