Felle brand in appartement centrum Hilversum [video]

1 / 2
HILVERSUM

In een appartement aan de Kampstraat in Hilversum is dinsdag rond het middaguur brand uitgebroken. De brand was korte tijd uitslaand, een grote rookwolk kwam uit het gebouw. Enige tijd na de brand is een man aangehouden die wordt verdacht van mogelijke betrokkenheid.

De man was in de buurt toen de brand ontstond, meldt een politiewoordvoerster. Het gaat niet om de bewoner. De oorzaak van de uitslaande brand is nog niet bekend. Getuigen hoorden een explosie, maar daarvoor is geen duidelijke oorzaak. Er is geen bom gevonden, ook was er niets mis met de gasvoorziening in het appartement. Mogelijk is de klap die werd gehoord veroorzaakt door opeenhoping van hitte in het pand, waardoor de ramen er met een dreun uit vlogen.

De brandweer is met meerdere wagens in de Kampstraat aanwezig geweest, men sprak van een grote brand. Een groot deel van de straat werd afgezet.

Hulpdiensten werden massaal ingezet, ook een traumateam was uit voorzorg opgeroepen. In verband met de locatie van de brand werd hoog opgeschaald naar Grip 1, maar de situatie was uiteindelijk relatief snel onder controle.

Inmiddels is het vuur uit. Wat er precies heeft plaatsgevonden is nog onduidelijk. Wel is zeker dat er geen slachtoffers zijn gevallen bij de brand in het appartement; er was niemand thuis. Hoe de brand is ontstaan zal worden onderzocht.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Foto’s: Mizzle Media, Henk Runhaar en Sasha Lahen-Kempas.

Video: Sasha Lahen-Kempas.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.