Martijn Smit beoogd burgemeester Beverwijk

Annemiek Jansen
Beverwijk

Martijn Smit (53) is de beoogde nieuwe burgemeester van Beverwijk. De PvdA’er is nu burgemeester van Wijdemeren.

Voorzitter Brigitte van den Berg van de vertrouwenscommissie maakte gisteravond wie de Beverwijkse gemeenteraad voordraagt als nieuwe burgemeester. Ze legde uit waarom de vertrouwenscommissie voor Martijn Smit koos. ,,Hij ziet de kracht van Beverwijk in het groter geheel.’’ Wat belangrijk is vanwege de steeds verdergaande samenwerking van Beverwijk met Velsen en Heemskerk in de IJmond. Vorige maand spraken de raden voor het eerst het woord fusie in het openbaar uit.

Op het gebied van bestuurlijke samenwerking, openbare orde en veiligheid heeft Smit relevante ervaring. Hij zou een goede balans weten aan te brengen tussen daad-krachtig opereren en het zorgen voor verbinding.

Smit, geboren in Edam, is een telg uit een West-Fries burgemeestersgezin. Hij heeft de hogere bestuursdienstopleiding gevolgd en daarna studeerde hij af in recht en openbaar bestuur. Hij vervulde ruim tien jaar verschillende ambtelijke functies. Voor de PvdA was hij wethouder in de gemeente Edam-Volendam, ten tijde van de cafébrand in 2001. In 2005 werd hij voor het eerst burgemeester, van Zeevang. Vijf jaar later vertrok hij naar Wijdemeren.

De installatie en beëdiging in Beverwijk staat gepland op 18 mei.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.