Brand Laren waarschijnlijk ontstaan in oven Zwarthout

© Foto: Eddie de Paepe

Eddie de Paepa
Laren

De brand die woensdagavond woedde op het terrein van houtzagerij Van Dijk aan de Zijtak in Laren is waarschijnlijk ontstaan in een oven van een huurder, het bedrijf Zwarthout. Dit blijkt uit forensisch onderzoek van de politie.

De brand brak woensdagavond rond 21.45 uur uit, waarna de hulpdiensten direct zijn uitgerukt. Op het terrein zijn enkele gasflessen geëxplodeerd. meldt de gemeente. ’Niettemin was de inschatting van de brandweer dat er geen gevaarlijke stoffen op het terrein aanwezig waren.’

Er waren geen indicaties dat de brand zou overslaan, maar uit voorzorg zijn enkele nabij gelegen woningen tijdelijk ontruimd. De bewoners konden na enige tijd weer naar huis terugkeren.

Het werd de brandweer snel duidelijk dat de brand beheersbaar was. Deze was rond middernacht onder controle.

De politie heeft inmiddels forensisch onderzoek verricht. ’Daaruit is gebleken dat de brand naar alle waarschijnlijkheid is ontstaan in een oven op het terrein. Er zijn geen aanwijzingen voor brandstichting. De politie heeft daarmee haar onderzoek afgesloten.’

Locoburgemeester (en buurman) Ton Stam was woensdagavond- en nacht ter plekke. ,,Onze eerste zorg ging vannacht uit naar omwonenden. Het is natuurlijk vreselijk dat zij dit weer moeten meemaken. Ik ben blij dat de brand snel onder controle was en dat de schade aan woningen beperkt gebleven lijkt te zijn.”

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.