Publieke omroep matigt salaris presentatoren

HILVERSUM

De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) versobert het salarisbeleid voor presentatoren. Die mogen voortaan niet meer verdienen dan 181.000 euro bruto per jaar. Dat was 201.000 euro.

Er worden geen nieuwe uitzonderingen meer gemaakt, ook al mogen er volgens de huisregels acht presentatoren meer dan het maximum verdienen.

Vorig jaar waren dat er nog vijf, op termijn moet dat aantal naar nul. Maar dat kan nog wel even duren, aldus de NPO woensdag, want er kan niet worden ingegrepen in lopende contracten tussen omroepen en presentatoren.

Namen zijn nooit genoemd, maar het is een publiek geheim dat BNN-VARA-presentator Matthijs van Nieuwkerk het lijstje van veelverdieners bij de publieke omroep aanvoert.

Met de maatregel brengt de NPO het beloningsbeleid van de publieke omroep in overeenstemming met de Wet normering topinkomens.

,,Bij de besteding van publieke middelen hoort een sober beloningsbeleid. Talent mag worden beloond. Maar geld alleen mag nooit de voornaamste drijfveer zijn om bij de publieke omroep te werken", zegt Shula Rijxman, voorzitter van de raad van bestuur van de NPO.

Meer nieuws uit GE

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.