Belastingdienst aast op inboedel Golfcentrum Weesp

In augustus zat er ineens een stevig slot op het hek van het Golfcentrum Weesp. Het werd rap duidelijk dat er forse problemen waren.© Archieffoto Studio Kastermans

Tamar de Vries
Weesp

Bij het Golfcentrum Weesp worden voorzichtige pogingen gedaan het geplaagde centrum aan de Basisweg weer op de been te krijgen.

„De laatste ontwikkelingen zijn dat er gesprekken hebben plaatsgevonden met de bank en de verantwoordelijke functionarissen bij de gemeente”, laat Paul van Rosmalen, voorzitter van de golfvereniging weten.

Vorig jaar zomer kwam het golfcentrum in het nieuws toen er dikke sloten op de hekken waren gezet en er niemand meer het terrein op mocht. Dat bracht de golfvereniging en de golfschool van Tjerk van der Horst in een lastig parket want het gras moest worden ’geschoren’ en er stonden golflessen op het programma. Eigenaar-directeur Joost Boelens was onbereikbaar.

„Uit de gesprekken is nog geen concreet resultaat gekomen”, meldt Van Rosmalen. Vorige week legde de belastingdienst beslag op de inboedel van Golfcentrum Weesp. „De deurwaarder heeft nog geen verdere actie ondernomen en niets meer van zich laten horen. Wellicht is dat stilte voor de storm”, zegt de verenigingsvoorzitter. Boelens is inmiddels weer teruggekeerd van zijn pelgrimstocht. Volgens de lokale media in Weesp werd hij tijdens de algemene ledenvergadering van de golfvereniging in november uitgejouwd. „Zijn verzoek aan ParDrie (de aandeelhouders, red.) hem als directeur van het golfcentrum te ontslaan is nooit gehonoreerd.” Van Rosmalen vertelt dat Boelens formeel nog steeds bedrijfsvoerend directeur is. „Hij is wel weer regelmatig op het golfcentrum te vinden.”

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.