Officier wil psychiatrische observatie verdachte na steekpartij Hilversum

Estella Heesen
Hilversum

De officier van justitie wil dat de 39-jarige Joussef N. uit Den Dolder, die ervan wordt verdacht op 25 april een 22-jarige Hilversummer te hebben neergestoken, geobserveerd wordt in het Pieter Baan Centrum van het Nederlands Forensisch Instituut voor Psychiatrie.

N. zat die dag bij het slachtoffer in de auto. Op de hoek van de Hilversumse Diepeweg en de Naarderstraat zagen getuigen het 22-jarige slachtoffer bloedend uit de auto komen.

De vermoedelijke dader van de steekpartij die in de auto heeft plaats gevonden rende weg. Later trof de politie de man schreeuwend in de Kapelstraat aan.

Hij probeerde opnieuw te vluchten maar kon in de Koningsstraat worden aangehouden. In een prullenmand in de buurt vond de politie het gebruikte steekwapen.

De officier die N. poging doodslag ten laste legde, heeft het verzoek tot observatie gedaan om haar strafmaat te kunnen bepalen. De man is vaker in aanraking met politie geweest en heeft al eens eerder een tbs-maatregel opgelegd gekregen.

De verdachte en zijn advocaat waren niet aanwezig tijdens de zitting. Om die reden wordt de zaak vrijdag voortgezet om het verzoek van de officier met hun te bespreken.

N. zou een bekende van het slachtoffer zijn. Wat precies de aanleiding voor de steekpartij was, is niet duidelijk. De officier vermoedt dat het om drugszaken ging en dat N. probeerde het slachtoffer te beroven. Geen van de betrokkenen heeft daaromtrent een duidelijke verklaring afgelegd.

Het slachtoffer is met diverse steekwonden in buik en borst over straat naar de vlakbij gelegen coffeeshop Oke gelopen. Daar is hij met een traumahelikopter afgevoerd.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.