HCAW wint met speels gemak van Storks

Alex van Vogelpoel
Den Haag

HCAW heeft met speels gemak weten te winnen bij Storks: 3-12. Van een wedstrijd was donderdag eigenlijk geen moment sprake, wat voor de Bussumers de aanzet moet zijn om ook in het weekend nog twee keer te winnen van de Haagse honkballers.

Kende HCAW twee weken geleden erg veel moeite met Quick, de andere promovendus bleek van een ander niveau. In de eerste weken van het seizoen heeft Storks het lastig. De promovendus had meer dan één wedstrijd kunnen winnen, maar de bullpen liet het telkens afweten.

Ditmaal ging de Haagse starter al flink over de knie. Nick Winkel opende met vier wijdballen op rij en kreeg daarna tikken te verwerken van Roelie Henrique, Vince Rooi en Seb Visser. Zo was het na de eerste inning al 0-3 en twee innings later kwam de ’vorentscheidung’. Delano Selassa knalde er een triple uit en hij werd binnengeslagen dankzij een homerun van Henrique. Het was de eerste bal over de hekken in dit seizoen van HCAW (0-5).

Dennis Burgersdijk (10-2-5) gooide zich ondertussen soeverein door de line-up van Storks heen, alleen twee infieldhits in de vierde inning waren even dreigend. Het werd opgelost met een dubbelspel. HCAW knalde er daarop in de vijfde inning gelijk overheen met een hit van Jeandro Tromp en dubbels van Selassa en Henrique. Het betekende het einde van Winkel op de heuvel (0-8) en Kevin Weijgertse werd na een vrije loop in de zesde inning ook thuisgebracht (0-9).

Het duurde tot de zevende inning voor Storks aan slag echt wat klaar kon spelen. Burgersdijk kreeg een homerun om zijn oren van Aldrich Guzman en moest zijn plaats afstaan aan Sem Robbertse. Door blessures is de toch al krappe bullpen van HCAW verzwakt, waardoor de jongeling mocht debuteren. Robbertse (2-3-1) kreeg gelijk een honkslag tegen (3-9), maar daarna werkte hij zich door de innings heen. De slagploeg van HCAW zorgde in de achtste inning nog voor drie extra punten (3-12), om de toch tegenvallende eerste weken met een klinkende zege van zich af te spelen. Daarbij liet vooral de kop van de line-up van zich horen, met drie uit vijf voor Selassa en drie uit vier met vijf rbi’s voor Henrique.

Meer nieuws uit Sport Regionaal