Van Kooten (70) bepaalt even straatbeeld

loosdrechthilversum

De gemeente Hilversum heeft vanochtend de jarige Loosdrechtse prominent Willem van Kooten laten vragen wie er achter de verspreiding van zo’n tweehonderd felicitatieborden in Hilversum en Loosdrecht zat. Want dat werd niet op prijs gesteld.

Willem van Kooten verblijft precies zeventig jaar op dit ondermaanse en dat moest de wereld weten, zo vond een groepje samenzweerders uit ’s mans directe omgeving. Dat bleek uit de enorme hoeveelheid borden met de bondige tekst ‘Hoera Willem 70’, plus een goedgelijkende foto, die in de nacht van donderdag op vrijdag zijn opgehangen aan lantaarnpalen en bomen. De hele route tussen Van Kootens woning aan de Nieuw-Loosdrechtsedijk en zijn bedrijf Red Bullet Productions aan de Alexanderlaan in Hilversum hing er vol mee, zodat de jarige platenbaas ervan kon genieten op weg naar z’n werk.

Van Kooten kreeg op z’n verjaardag matineus bezoek van twee medewerkers van de gemeente Hilversum. Die kwamen niet zozeer om hem geluk te wensen alswel om vragen te stellen over het woud van borden langs de openbare weg. Naar verluidt hoefden van de ambtenaren niet álle borden weg; die langs de Soestdijkerstraatweg mochten nog blijven hangen. Toen de nummer 183 van de Quote-lijst van 500 rijkste Nederlanders op z’n bedrijf arriveerde waar in veel ramen felicitatieborden hingen, viel de jarige job een uiterst feestelijke ontvangst ten deel.

Meer nieuws uit GE

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.