'Oma' foetsie na aanrijden meisje in Hilversum

© ANP

Redacteur Hilversum
hilversum

De Hilversumse familie Van Spellen is op zoek naar de oudere vrouw die zaterdagmiddag rond half zes dochter Roos (17) van haar sokken reed op de 's-Gravelandseweg in Hilversum.

Volgens de moeder van Roos sloeg de vrouw linksaf de Joelaan in en zag ze Roos, die vanuit 's-Graveland op weg was naar huis, compleet over het hoofd. Het meisje kwam hard ten val. Daardoor lag ze zelf flink open en is haar Gazelle omafiets 'aan puin'.

De automobiliste is nog wel even gestopt om te kijken of Roos nog leefde, maar is daarna spoorloos verdwenen. Volgens het slachtoffer is de vrouw, die in een klein grijs autootje reed, ongeveer van de leeftijd van haar oma. ,,Een jaar of zeventig dus'', zegt moeder Anne-Marie van Spellen.

Roos is door een automobilist die het ongeval zag gebeuren thuis gebracht. ,,Ze was compleet overstuur, kon alleen maar huilen. In de consternatie heeft niemand eraan gedacht het kenteken van die vrouw te noteren. Van de man weten we alleen dat hij Mees heet en in een soort jeep reed. Hij zette haar af bij ons aan de Hilvertsweg en is weggereden.''

Roos heeft schaafwonden aan haar gezicht en knieën. Omdat haar hand er niet goed uitzag, is ze zondag toch nog naar het ziekenhuis gegaan. ,,Gelukkig is er niets gebroken, maar het is wel zwaar gekneusd'', zegt haar moeder. ,,Al met al is het ernstig genoeg. We hopen dat die vrouw boven water komt.'' Aan de politie heeft het Hilversumse gezin niets. ,,Zonder gegevens van dader en getuige houdt het op, kregen we te horen van degene die opnam bij 0900-8844.''

Tips kunnen worden gemeld aan Anne-Marie van Spellen via 06-11057598.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.