Progressie HCAW zichtbaar tegen Hawks

Ivan Granados werpt namens HCAW tegen Hawks. Foto Studio Kastermans

Robert Berkeley
Bussum

Mr.Cocker HCAW heeft zondag zeer overtuigend afgerekend met Hawks: 8-2 en 3-8. Het brengt de Bussumse honkballers in positie om komende week een serieuze aanval te doen op Kinheim.

Het is niet lastig om de progressie bij HCAW te zien. Vorig jaar werden de eerste negen wedstrijden verloren, nu staan er al vijf zeges op de teller. De achterstand op nummer vier Kinheim is slechts twee punten.

Zaterdag bleef het tot de achtste inning onnodig spannend. Kenmerkend: er werden maar liefst twaalf lopers op de honken achtergelaten.

Onfortuinlijk

De partij begon onfortuinlijk doordat Linoy Croes de bal recht op pitcher Jose Moreno sloeg. De werper van Hawks moest richting ziekenhuis met een zwaar gekneusde elleboog. Op reliever Danny Stolk kreeg HCAW legio kansen, maar de punten bleven veelal uit.

Pas in de vijfde inning sloeg Sergino Martis twee punten binnen, waarna HCAW een inning later na kolderieke fouten alle honken bezet kreeg. Het derde punt mocht rustig binnenlopen doordat slagman Jasper Keijzer geraakt werd door Stolk.

Spannend

Ivan Granados liet ondertussen zien dat hij ook in het seizoen aan het groeien is. Pas in de zevende inning kwam hij in de problemen en mede door twee veldfouten werd het toen opeens nog spannend: 3-2. HCAW slaagde er vervolgens wel in om, mede door weer twee klappen van Martis, flink uit te lopen.

Gisteren werd het verschil veel sneller gemaakt. Vijf honkslagen en een dito aantal punten in de tweede inning zorgden voor 0-5. Bij HCAW stond Tony Kreisel niet op de heuvel, hij werd na twee slechte duels uit de wind gehouden. Vervanger Maickel Rietel gooide zich moeiteloos door zes innings, waarmee de 3-8-zege werd binnengehaald.

Meer nieuws uit Sport Regionaal