Hartog-Dijkman Recycling failliet

Jetty Claus
Baarn

Het recyclingbedrijf Hartog-Dijkman BV is door de rechtbank in Utrecht failliet verklaard. De nasleep van de zware brand die half december 2013 woedde in de loods op het Baarnse industrieterrein Noordschil en de economische crisis deden het bedrijf de das om.

,,Het is een optelsom. Alles wat tegen heeft kunnen zitten, zat tegen’’, aldus directeur Ben Goezinnen, die hoopt een doorstart te kunnen maken.

De vlammenzee bij Hartog-Dijkman werd wel de grootste in de recente geschiedenis van Baarn genoemd na de brand bij woonwarenhuis Nijhof jaren geleden.

De oorzaak van het vuur in de opslag van vooral oude matrassen kon niet worden vastgesteld. De verzekering keerde niet uit aan de verhuurder van het pand, de gebroeders Nijhof, om het gebouw te kunnen herbouwen.

Tot overmaat van ramp werd ook het andere pand van Hartog-Dijkman in Amersfoort getroffen door een broeibrand.

Te grote afstand

Vlak na de catastrofe aan de Hermesweg waren alle Baarnse activiteiten al verhuisd naar die vestiging in Amersfoort. Dat was echter een te grote afstand voor veel klanten die met hun puin uitweken naar andere innamestations.

,,In crisistijd is er minder afval en staan de prijzen onder druk’’, aldus Goezinnen. Hij is getrouwd met de dochter van de familie Hartog. Het bedrijf bestaat al sinds 1908. Later kwam Dijkman erbij.

Er werken negentien mensen. Nog niet bekend is hoeveel er op straat komen te staan. Dat hangt af van de mogelijkheden voor een doorstart. Curator mr D.J. Bos is bezig met het onderzoek.

Meer nieuws uit GE

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.