Indeling vrouwenvoetbal: SDO en ’t Gooi in zelfde poule als vorig seizoen

Van onze sportredactie
Hilversum

Het heeft even geduurd, maar de KNVB is nu ook over de brug gekomen met de indeling van het vrouwenvoetbal voor komend seizoen.

Voor zondag-eersteklasser SDO en zaterdag-tweedeklasser ’t Gooi is er niet veel veranderd. SDO, dat zich afgelopen seizoen maar net wist te handhaven, komt opnieuw uit in de eerste klasse C. ’t Gooi was bijna gepromoveerd, maar dat feest ging niet door.

De Hilversumsen blijven gewoon in de tweede klasse A op zaterdag voetballen. De vereniging had overigens gevraagd om in 2B te mogen voetballen, maar dat verzoek is niet door de bond gehonoreerd.

De bekerloting is nog een probleem. Er wordt deoor SDO gespeeld in het bekertoernooi voor topklassers, hoofdklassers en eersteklassers. ’t Gooi speelt om een andere beker, voor de lagere klassen. Voor ’t Gooi is de loting nog niet bekend.

SDO is inmiddels wel in een groep ingedeeld, maar bij de deelnemende clubs is boosheid ontstaan. Oorspronkelijk zouden de topklassers en hoofdklassers een bekertoernooi spelen en zou er een aparte beker komen voor eerste- en tweedeklassers. Nu zijn de eersteklassers toch bij de sterke clubs ingedeeld.

Tweede klasse A, zaterdag: ARC, Blauw-Geel’55, Delta Sports, DTS Ede 2, Faja Lobi KDS, GJS, ’t Gooi, Hercules, De Meer, Odysseus’91, Saestum 2, Wartburgia 3.

Eerste klasse C, zondag: Alcmaria Victrix, Berghuizen, De Zweef, Eldenia 2, Hoogland, Purmerland, Rigtersbleek, RKDEO,

SDO, Velsen, Witkampers, WVC.

Bekerindeling SDO, groep 4: Buitenveldert II, Odysseus’91. SDO, Wartburgia. Er wordt gespeeld op 20/21, 23/24 en 27/28 augustus.

Meer nieuws uit Sport Regionaal