Opeens lacht IJsselmeervogels weer

Van onze sportredactie
Derde divisie zaterdag

De mokerslag die uitgedeeld was door Lisse is door IJsselmeervogels manmoedig verwerkt. IJsselmeervogels won zelf de lastige uitwedstrijd bij Jong FC Groningen (0-1), terwijl Lisse zich nu verslikte in ONS Sneek (1-1).

Op het troosteloze trainingscomplex van FC Groningen hadden de ’rooien’ het niet makkelijk, een weke na de thuisnederlaag tegen Lisse. Voetballend kwam de ploeg er amper doorheen en moest er vooral hard gestreden worden. De openingstreffer viel eigenlijk ook totaal uit het niets.

Soufian Moro kreeg de bal halverwege de helft van de Groningers. Hij frommelde zich voorbij de eerste tegenstander, om vervolgens twee man uit te kappen en zeer verrassend te schieten. Daarmee zetten hij de Groningse goalie ook op het verkeerde been, waardoor de bal zo binnenkant paal binnen plofte. Vervolgens kreeg Vogels eigenlijk geen enkele kans meer en kwamen de zo geroemde spitsen geen moment in het spel voor.

Met de minimale marge was het aan de andere kant wel een paar keer bibberen. Met name Ajdin Hrustic was twee keer dichtbij de gelijkmaker. Een schot van twintig meter zeilde net naast de paal, maar in de tweede helft plofte hij de bal vol op het aluminium. De 0-1 bleef echter staan en zo kwam het kampioenschap pardoes weer dichterbij. FC Lisse speelde pas in blessuretijd gelijk tegen ONS Sneek en heeft nu weer twee punten achterstand op de ploeg van Sandor van der Heide.

IJsselmeervogels heeft ook nog eens een veel beter doelsaldo. De komende weken wachten nog duels met Jong FC Volendam en Quick Boys.

Meer nieuws uit Sport Regionaal