Lijnbus verbannen van Hilversumse Kerkbrink

De Hilversumse Kerkbrink. archieffoto studio kastermans

De Hilversumse Kerkbrink. archieffoto studio kastermans

Henk Runhaar
Hilversum

De Hilversumse Kerkbrink is vanaf 14 december gedeeltelijk busvrij. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders dinsdag besloten.

Centrumwethouder Floris Voorink: ,,Dit besluit is een rechtstreeks gevolg van de ambitie van het college om dit deel van het centrum busvrij te maken. Het centrum verdient rust en ruimte voor voetgangers, fietsers en ander bestemmingsverkeer. Bussen zorgen voor onveilige situaties en geluidhinder.”

De bushalte Kerkbrink (Langestraat) wordt per 14 december opgeheven. Een nieuwe halte verschijnt aan de Brinkweg. In de zomer 2015 zal de kruising Vaartweg/Brinkweg worden aangepast. Bussen richting Kerkelanden en Loosdrecht rijden voorlopig nog wel over de Kerkbrink. Voor deze bussen wordt een alternatieve route gezocht.

Tijdens de spits rijden momenteel zeven bussen per uur over de Kerkbrink naar station Hilversum en vijf bussen naar Kerkelanden en Loosdrecht. Door bussen stad-in  niet langer over de Kerkbrink te laten rijden maar er omheen wordt de Kerkbrink aantrekkelijker, stelt Hilversum.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.