Hilversummer ’vangt’ inbrekers op straat met webcam

De politie in Hilversum krijgt hulp uit onverwachte hoek bij de jacht op inbrekers die de laatste tijd opvallend vaak toeslaan in de Professorenbuurt bij het Hilversumse centraal station. Buurtbewoner Jeroen Vleggaar ‘ving’ deze week met zijn webcam twee verdachte mannen in de Professor Poelsstraat.

De beelden zijn ‘hot’, ze zijn gemaakt toen dinsdagavond een inbraak plaatsvond. ,,Je ziet dat de twee eerst naar het adres lopen waar de gedupeerden op dat moment op visite waren. Ze kijken naar binnen, kennelijk om te checken of ze daar nog zijn. Daarna lopen ze naar het inbraakadres’’, zegt Vleggaar.

Hij werd benaderd door iemand van de buurtvereniging, die op zijn beurt werd gewaarschuwd door de wijkagent vanwege de inbraakgolf. Vleggaar heeft meteen de beelden van zijn aan de dakgoot bevestigde webcam terug gekeken. ,,Die worden maximaal 72 uur bewaard. Toen ik de beelden van deze twee tegenkwam, wist ik meteen: foute boel. Naderhand bleek dat het tijdstip van de opnamen klopt met het moment dat de inbraak is gepleegd.’’ De inbrekers forceerden een tuinpoort, waarna het verder kinderspel was omdat de deur van het huis open stond. De buit: drie laptops, een spelcomputer, rugtas, mobiele telefoon en twee portemonnees.

De politie is blij met de opnamen, zegt een woordvoerster. ,,Die gebruiken we zeker bij het onderzoek naar de inbraken.’’

De beelden staan ook op Youtube. Volgens Vleggaar is de buurt blij met zijn webcam, die er nu al drie jaar hangt. ,,Er is zo toch extra toezicht in de straat.’’

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.