Examenklas 2011: allemaal geslaagd!

De geslaagde examenklas 2011. Van links naar rechts: Merel, Sheevani, Daan, Michael, Raymond, Joris, Stella, Reinier, Kikkie en Catheleine. Foto: Studio Kastermans

Hilversum

Nagelbijten, ijsberen en maar kijken naar de telefoon. Donderdagmiddag kregen de tien leerlingen van het Gemeentelijk Gymnasium Hilversum na een aantal zenuwslopende uren het verlossende telefoontje: allemaal geslaagd.

,,Diep van binnen wist ik het wel, maar de laatste dagen was ik toch een beetje aan het shaken. Je gaat jezelf toch allemaal dingen in je hoofd halen waardoor je zou zijn gezakt’’, vertelt Daan van Houten. Sheevani Bharatsingh is minder tevreden over haar eindcijfers. ,,Ik ben geslaagd, en dat is natuurlijk fijn, maar ik had graag cum laude willen slagen’’, vertelt ze terwijl ze teleurgesteld naar haar cijferlijst kijkt. De uren voor het verlossende telefoontje waren voor de scholieren zenuwslopend. ,,Ik was al om acht uur ’s ochtends wakker en ben meteen gaan kijken naar de normeringen voor de examens. Deze vielen tegen, dus ik zat mijzelf helemaal gek te maken. Het was dus een grote opluchting toen ik hoorde dat ik geslaagd was’’, lacht Reinier Snethlage.

Meer nieuws uit Regio

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.