Larense hockeyclub vangt vier ton bij tennisfusie

© foto google earth

Edward de Vries Lentsch
Laren

Dankzij de beoogde fusie van de Larense tennisverenigingen ’t Laer en LLTC kan Larense Mixed Hockey Club op circa vier ton compensatie rekenen. De gemeente Laren denkt de tennisfusie met 1,2 miljoen euro (ex btw) voor extra banen, renovatie en een nieuw clubhuis af te kunnen wikkelen. Dat is 2 tot 3 ton goedkoper dan de tennisclubs zelf hadden berekend.

De fusie moet, vanwege teruglopende ledentallen, een gezonde vereniging met 1225 leden opleveren, gevestigd op het terrein van LLTC aan de Eemnesserweg. ’t Laer verlaat, als de ruim vierhonderd leden daarmee kunnen leven, de centrumlocatie aan de Driftlaan. Of ze veel keus hebben, is de vraag. Over de toestand van die vereniging wordt in een rapport dat is opgesteld door bureau Hutspot, in opdracht van de gemeente, geconstateerd: ’Als gevolg van de afname van de leden de afgelopen jaren heeft ’t Laer de kritische ondergrens bereikt danwel zal die binnenkort bereiken. Verdere afname van het ledental betekent dan dat de continuïteit van de vereniging in het gedrang komt.’ De club heeft personeelsleden moeten ontslaan.

Goudmijn

Het Laer-complex is eigendom van de gemeente en een toekomstige goudmijn in geval van grondverkoop voor woningbouw. Dat weerhoudt Laren er niet van om nog wat ’af te dingen’ op de fusieberekening van de tennisclubs. Parkeren en groenvoorzieningen moeten goedkoper kunnen dan de twee ton die hiervoor waren genoteerd.

Lachende derde

De hockeyclub is hoe dan ook de lachende derde in dit verhaal. De uitbreiding van tennisbanen bij buurman LLTC kan alleen als ’de hockey’ het grasveld langs de Eemnesserweg afstaat. Dit veld is in gebruik om warm te lopen, parkeerplaats en Ziggo TV staat er eens per twee weken voor opnamen hoofdklasse-wedstrijden. Een ’zakelijke opstelling’ levert twee ton voor dit veld op. En nog eens twee ton ’voor het borgen van de lange termijn hockeybeoefening in Laren’. Bureau Hutspot: ’Deze bijdrage geeft de vereniging ruimte investeringen te doen in de ontwikkeling van het jeugdhockey.’

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.