’Bezorgd over veiligheid kinderen’

Alexander Poort
Muiden

’Ouders maken zich zorgen over de veiligheid van hun kinderen die op weg zijn naar de P+R om vanaf daar door te reizen naar school’. Dit schrijven wethouders Marleen Sanderse en Miriam van Meerten - van Gooise Meren - aan gedeputeerden Jaap Bond en Elisabeth Post - van de provincie Noord-Holland - in een poging nog iets te doen aan de volgens velen ’verslechterde bereikbaarheid van Muiden’.

Behalve de bezorgheid van de ouders zijn ook de verslechterde bereikbaarheid van de kern van Muiden, het ongemakkelijker gebruik kunnen maken van het openbaar vervoer door ouderen en een mogelijk teruglopend aantal bezoekers voor Muiderslot redenen voor de wethouders om in de pen te klimmen. ’Deze zorgen begrijpen wij als college volledig. Tegelijkertijd kan de gemeente niets aan deze situatie veranderen’, zo schrijven de wethouders aan hun provinciale collega’s. De brieven zijn een oproep ’om negatieve gevolgen van de verminderde bereikbaarheid zoveel mogelijk te beperken’. Een van de grootste zorgen betreft het voortbestaan van buslijn 110.

De brieven zijn een direct gevolg van de werkzaamheden aan de A1. Met het verleggen van de A1 is namelijk ook de P+R voorziening in Muiden verplaatst. Deze ligt nu anderhalve kilometer verderop dan eerder het geval was. Het feit dat er twee brieven van twee wethouders uitgaan naar twee gedeputeerden heeft te maken met de verschillende portefeuilles van de bestuurders. Sanderse en Van Meerten schrijven vanuit hun functie als onder meer wethouder verkeer, economie en toerisme. Bond en Post zijn op hun beurt weer verantwoordelijk voor het provinciaal beleid op het gebied van oner meer toerisme en busvervoer.

Het nieuwe P+R-terrein Muiden is vanaf zondag 23 oktober in gebruik. De tijdelijke pendeldienst rijdt dan niet meer. Buslijn 110 blijft de oude P&R aandoen onder de haltenaam ’Weesperweg’. De oude P&R blijft in gebruik als parkeerterrein.

Behalve de brieven aan de gedeputeerden zullen Sanderse en Van Meerten de kwestie ook aan de orde stellen in de regionale overleggen waar wordt gesproken over het openbaar vervoer en toerisme.

Naast de zorgen over de bereikbaarheid, waren er veel klachten over de informatievoorziening. Naar aanleiding daarvan hebben gemeente, Rijkswaterstaat en Connexxion afspraken gemaakt ter verbetering van de communicatie.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.