Leon Bobbe ook weg bij Dudok Wonen

Redacteur Hilversum
Hilversum

Ook directeur-bestuurder Leon Bobbe stapt op bij de Hilversumse woningcorporatie Dudok Wonen. Hij is na Sjoerd Quint (directeur ontwikkeling en beheer) de tweede topfiguur in korte tijd die de in financieel zwaar weer verkerende corporatie de rug toekeert.

Bobbe wordt met ingang van volgend jaar directievoorzitter van de Amsterdamse woonstichting De Key. Hij was twaalf jaar actief voor Dudok Wonen.

De raad van commissarissen van Dudok Wonen beraadt zich op de vraag wat voor bestuur de corporatie de komende jaren nodig heeft. ,,Dit doen we in samenspraak met het directieteam. We willen voortbouwen op de missie- en strategienota die recent zijn vastgesteld'', aldus voorzitter Astrid Sanson.

Dudok Wonen is naar eigen zeggen 'herkenbaar geworden als een emancipatoire corporatie die zich extra inzet voor jongeren en voor doorstroming op de woningmarkt'.

'Onder leiding van Leon Bobbe heeft Dudok Wonen zijn bijzondere herstructureringsprojecten als Liebergen en de Godelindebuurt opgeleverd. In deze buurten stond het behoud van het cultureel erfgoed centraal. Er zijn veel starterswoningen gebouwd en de corporatie maakte voor het eerst mogelijk dat huurders in 't Gooi woningen konden kopen met een sociaal koopproduct', laat Dudok Wonen weten.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.