Radioman Hans Zoet overleden (73)

Redacteur De Gooi- en Eemlander
nederhorst den berg

update video - Hans Zoet is dood. Zoet, die voor verschillende omroepen radio- en televisieprogramma's presenteerde en daarnaast bekendheid verwierf als heteluchtballonvaarder, overleed in zijn woonplaats Nederhorst den Berg op 13 december geheel onverwacht in zijn slaap. Hij was 73 jaar.

Hans Zoet begon zijn omroepcarrière in 1963 bij de Vara, waar hij programma's presenteerde als 'Dingen van de dag' (actualiteiten). Hij vormde daarnaast vele jaren samen met Henk van Stipriaan (overleden in 1989) een presentatieduo. Samen waren ze verantwoordelijk voor Vara-programma's als 'Spitsuur Amsterdam' en 'Centraal'.

In 1988 vertrok Zoet teleurgesteld bij de Vara. Hij was het niet eens met het Vara-beleid. Volgens hem ging de Vara teveel de Veronica-toer op. De omroep werd te hip en te swingend, zei Zoet destijds.

Hans Zoet maakte de overstap naar de Avro en presenteerde daar onder andere 'De tijd van je leven'. Voor de NOS-radio presenteerde Zoet het populaire wekelijkse klassieke programma 'Für Elise', vanuit het Van Gogh Museum in Amsterdam. Ook presenteerde hij het NOS-programma 'Met het oog op morgen' en 'Gevolmachtigd', een discussieprogramma dat probeerde om de integratie van Surinamers en Antillianen te bevorderen.

Begin jaren '70 werd Hans Zoet 'vergiftigd' door het ballon-virus. Hij werd een fervent ballonvaarder in binnen- en buitenland. Hans Zoet beschouwd als de nestor van de Nederlandse ballonvaart. Zoet - niet vies van stuntjes - was de állereerste, die met zijn ballon opsteeg vanaf het Rode Plein in Moskou. Hij kreeg officieel toestemming van de Russische autoriteiten. Ook voer hij vaak op kilometers hoogte over de Zwitserse Alpen.

Hans Zoet wordt in besloten kring gecremeerd.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.