Anti-voetbal loont voor Capelle tegen onfortuinlijk Spakenburg

Redactie Hilversum
Spakenburg

Na de fraaie overwinning in Werkendam tegen Kozakken Boys (0-3) is Spakenburg weer terug bij af. Het ultradefensief spelende Capelle won op De Westmaat met 4-2 omdat het de kansen beter benutte dan de onfortuinlijke thuisclub.

Zonder de afgelopen donderdagavond van de training weggestuurde clubtopscorer Danny van den Meiracker (wel op de bank) verzuimde Spakenburg in de beginfase tegen het verdedigend gehandicapte Capelle (drie vaste waarden waren niet van de partij) de trekker over te halen. Kees Tol, Jordy Strooker en Peter de Lange, de vervanger van de spits uit Baarn (twee keer) waren allen dichtbij de openingstreffer. Omdat De Lange een scheenbeenblessure opliep, mocht Van den Meiracker na een klein half uur alsnog zijn opwachting maken.

De eerste de beste kans die het voortdurend met acht man achter de bal spelende spelende Capelle na rust kreeg zat er gelijk in. Vanuit het niets scoorde aanvaller Jordao Pattinama middels een fraaie boogbal. Het grote veldoverwicht van de thuisclub werd na twintig minuten spelen in de tweede helft eindelijk beloond met de gelijkmaker die op naam kwam van invaller Van den Meiracker. In plaats van door te drukken, werd Spakenburg in de 70-ste minuut andermaal met een achterstand geconfronteerd. Jair Balrak profiteerde van een ketser van Jordy Strooker, terwijl keeper Barry Ditewig er bij deze goal ook niet echt gelukkig uitzag: 1-2. Andermaal rechtte Spakenburg de rug en na een eigen doelpunt van Gertjan Rothman in de slotfase werd het opnieuw gelijk. Spakenburg wilde de volle winst, maar kreeg uiteindelijk niets omdat invaller Vladimir Smirnov en opnieuw Jordao Pattinama sportpark De Westmaat in mineur achterlieten.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.